Σήμερα η Άφυτος είναι ο μοναδικός χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός στην Κασσάνδρα με όμορφη αρχιτεκτονική, πολλά αρχαία μνημεία ( ναός του Άμμωνος Διός, Λαογραφικό Μουσείο στο κτίριο Αλετρά στην πλατεία), σημαντικές εκκλησίες, φιλόξενους ανθρώπους και εξαιρετική θέα στον Τορωναίο κόλπο. Αξίζει επίσης να γνωρίσετε την αγορά της πόλης, να κάνετε βόλτα για ψώνια, να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας και να διασκεδάσετε στα φημισμένα στέκια της.

facilities big
petrino front big

Φυσικό καταφύγιο διακοπών στο ωραιότερο θέρετρο της Κασσάνδρας

Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Petrino Suites Hotel, βρίσκεται στην Άφυτο, στην Κασσάνδρα, τη Χαλκιδικής. Φημίζεται για την αρτιότητα των εγκαταστάσεων του και την ποιότητα των υπηρεσιών του, διαφημίζοντας τουριστικά ολόκληρη την περιοχή.

Η Άφυτος είναι ένα πανέμορφος οικισμός, που μοιάζει με Χώρα αιγαιοπελαγίτικου νησιού, καθώς δεσπόζει πάνω σε ένα βράχο, σαν κάστρο, πάνω από τη θάλασσα.

Η Άθυτος, όπως λεγόταν παλιά, βρίσκεται στην ίδια περιοχή τουλάχιστον  από το 3.000 π.Χ.. Η αρχαία Άφυτις υπήρξε σημαντική πόλη της Παλλήνης και αναφέρεται από τον Ηρόδοτο, τον  Θουκιδίδη, τον Αριστοτέλη κ.α. Το ιερό του Διονύσου (8ου αιώνα π.χ) και ο ναός του Άμμωνος Διός (του 4ου αιώνα π.χ) την έκαναν γνωστή στην αρχαιότητα.

espa-banner espa-banner